top of page

Позов Задоволено! Попередні Періоди Служби Враховано в Вихідну Допомогу| Подільський Юридичний Центр

Попередні періоди проходження служби мають враховуватись під час обрахунку розміру одноразової грошової допомоги при повторному звільненні. Позовні вимоги Військового Адвоката задоволені в повному обсязі.



При звільненні з військової служби прапорщик мав повних 12 років вислуги в календарному обрахунку. Проте частина А1546 нарахувала та виплатила військовослужбовцю одноразову грошову допомогу при звільненні лише за 4 календарні роки, які прапорщик відслужив у цій частині.

Зменшення розміру виплати було мотивовано тим, що у частини були відсутні відомості стосовно виплати прапорщику грошової допомоги при попередніх звільненнях з військової служби, в тому числі, за періоди служби в Радянській Армії.

Команда Подільського Юридичного Центру спростувала такі аргументи частини під час судового розгляду.

Адже право на виплату одноразової грошової допомоги при звільненні військовослужбовець набуває при наявності 10 і більше років загальної вислуги (календарна+пільгова). В даному випадку право на виплату вихідної допомоги прапорщик набув лише при звільненні з військової частини А1546.

Таким чином, Суд в повному обсязі підтримав позицію Військового Адвоката та зобов`язав частину А1546 нарахувати та виплатити військовослужбовцю одноразову грошову допомогу при звільненні в розмірі 50% місячного грошового забезпечення за кожний календарний рік служби, з урахуванням періодів попередньої служби.


Задаєтесь питанням: чи вірно Вам обрахували розмір одноразової грошової допомоги?

Звертайтесь до нас за телефоном чи пишіть у Чат!


Вас може зацікавити:

bottom of page