top of page

Пільгова Вислуга Враховується Для Права На Отримання Допомоги При Звільненні | Військовий Адвокат

Суд визнав неправомірними дії командування щодо неврахування пільгової вислуги років військовослужбовця при вирішенні питання про наявність 10 років вислуги, необхідної для виплати одноразової грошової допомоги при звільненні.



Позов військового адвоката Подільського юридичного центру щодо нарахування та виплати одноразової грошової допомоги при звільненні офіцеру прикордонної служби задоволено в повному обсязі.

Так, офіцер прикордонної служби при звільненні з військової служби мав вислугу років:

Календарна: 8 років 6 місяців 26 днів;

Пільгова: 2 роки 3 місяці 11 днів;

Всього: 10 років 10 місяців 7 днів.

За рапортом військова частина відмовилась виплачувати вихідну допомогу посилаючись на положення внутрішньовідомчої Інструкції щодо виплати грошового забезпечення. Вказана Інструкція передбачає виплату одноразової грошової допомоги при звільненні виключно у разі набуття військовослужбовцем 10 і більше років календарної вислуги.

Так, суд погодився з твердженнями адвоката Михайла Козачука, що положення Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», який має вищу юридичну силу, ніж внутрішня Інструкція, не ставить в залежність набуття права на виплату одноразової грошової допомоги при звільненні від наявності відповідної кількості виключно календарної вислуги років та не встановлює те, що вислуга років у пільговому обрахуванні не зараховується до вислуги років для призначення військовослужбовцю грошової допомоги при звільненні

При цьому, умова вказаного Закону про наявність 10 і більше років вислуги (календарна+пільгова) при звільненні офіцером дотримана.

В результаті суд зобов`язав військову частину нарахувати та виплатити звільненому офіцерові одноразову грошову допомогу при звільненні у розмірі 50 відсотків місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби.

Нагадаємо, що Верховним Судом зроблений висновок що, відповідальність за несвоєчасний розрахунок настає у разі несвоєчасних виплат усіх сум, що належали службовцю на день звільнення, незалежно від того, чи є вони складовою грошового забезпечення і чи мають вони періодичний характер (заробітна плата, компенсація за невикористані дні відпустки, вихідна допомога тощо).

Не знаєте, де знайти військового адвоката?

Звертайтесь до нас!

Професійні адвокати Подільського юридичного центру вже чекають на Вас!

Телефонуйте, пишіть чи звертайтесь до нас в ЧАТ (вікно «Напишіть нам» )!


Вам буде цікаво:



23 977 переглядів
bottom of page