top of page

Епіцентр Виплатить Потерпілому Майже 100 Тис. Грн. | Адвокат По ДТП

4 березня 2020 року Апеляційним судом Вінницької області за апеляційною скаргою адвоката Подільського юридичного центру Михайла Козачука скасовано рішення Вінницького міського суду про відмову потерпілому від ДТП, у відшкодуванні збитків, завданих його автомобілю вантажним автомобілем ТОВ "Епіцентр К". Апеляційний суд прийняв рішення, яким задовільнив вимогу потерпілого та зобовязав компанію виплатити йому 88 тис. грн. матеріальних збитків, компенсувати моральну шкоду та оплатити судові витрати. Рішення набрало законної сили.



За обставинами справи 05 січня 2018 року в м. Вінниці на вул. Некрасова на перехресті з вул. Шмідта водій ТОВ «ЕПІЦЕНТР К», керуючи автомобілем «VOLVO FH», не дотримався бокового інтервалу, не врахував габарити транспортного засобу, допустив зіткнення та пошкодження припаркованого автомобіля «Mercedes-Benz» ML-350, який на праві приватної власності належить позивачу. Після цього, водій вантажівки залишив місце дорожньо-транспортної пригоди.

Постановою Чернівецького районного суду Вінницької області від 13 березня 2018 року (справа №150/66/18) водія вантажівки було визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ст. ст. 122-4, 124 КУпАП. Вказана постанова суду була залишена без змін постановою Вінницького апеляційного суду від 11 лютого 2019 року.

Позивач зазначив, що протиправними діями водія ТОВ "Епіцентр К" було спричинено матеріальні збитки в результаті пошкодження автомобіля. Згідно висновку експерта за результатами проведення автотоварознавчого дослідження збитки позивача оцінено в 88828,09 грн.

Вінницький міський суд відмовив у задоволенні позовних вимог позивача, зазначивши, що висновок експерта Київського науково-дослідного інституту судових експертиз є неналежним доказом. Суд вказав формальні підстави (оформлення документа, відсутність підтвердження кваліфікації експерта, тощо) за яких цей висновок не може бути прийнятий. Зважаючи на те, що машина на час розгляду справи була віднослена, суд нібито не міг встановити дійсний розмір збитків.

Адвокатами по ДТП Подільського юридичного центру, які до речі працюють як у Вінниці та і у Києві, була підготовлена апеляційна скарга, у якій вказаного на неправильне застосування судом першої інстанції норм матеріального права. Зокрема те, що суд при постановленні рішення керувався законом, яким встановлені вимоги до оцінки транспортних засобів, а не проведення судових експертиз.

Колегія суддів Вінницького Апеляційного суду належним чином розглянула доводи апеляційної скарги та постановила, що рішення Вінницького міського суду підлягає скасуванню.

Таким чином захищено право позивача на мирне володіння майном.

Якщо Вам потрібна Консультація Адвоката По ДТП, телефонуйте просто зараз. Контакти за посиланням.


Читайте також:

583 перегляди
bottom of page