top of page

Онлайн-Клуб Для Татів | Новини Сімейного Права | Подільський Юридичний Центр

Наша щотижнева добірка новин сімейного права.


Сімейний Адвокат Поруч

1. Онлайн-клуб для татів у Києві

У рамках програми «ЄС за гендерну рівність: разом проти гендерних стереотипів та гендерно-зумовленого насильства» у Києві створили віртуальну платформу «Tatohub.Київ». 65% татів вважають, щоб бути гарним батьком, достатньо лише зароблять кошти. Даний проєкт допоможе чоловікам змінити свої звички та підходи до виховання дітей, дасть змогу більше заглибитись в процес. На онлайн-платформі буде розміщено: відео, поради як цікаво проводити дозвілля з дітьми, інформація про шкідливість гендерних стереотипів, можливість «живого спілкування» та інше.


2. ВС висловив позицію стосовно визначення місця проживання дитини

Верховний Суд у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду розглянув справу № 288/39/20, та встановив, що проживання батьків за однією адресою не є підставою для відмови у задоволенні позову про визначення місця проживання дитини (дітей) разом з одним із них.

Також колегія суддів зазначила, що вирішуючи спори між батьками, які проживають окремо (в тому числі в одній квартирі), про те, з ким із них і хто саме з дітей залишається, суд виходячи із рівності прав та обов'язків батька й матері щодо своїх дітей повинен постановити рішення, яке відповідало б інтересам неповнолітніх. При цьому суд враховує, хто з батьків виявляє більшу увагу до дітей і турботу про них, їхній вік і прихильність до кожного з батьків, особисті якості батьків, можливість створення належних умов для виховання, маючи на увазі, що перевага в матеріально-побутовому стані одного з батьків сама по собі не є вирішальною умовою для передачі йому дітей.


3. Чи перетворюється майно, яке належало одному з подружжя, автоматично у спільну сумісну власність? – Висновок ВС

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду розглянув справу № 161/17237/19 та встановив, що майно, яке належало одному з подружжя на праві особистої правної власності у порядку статті 57 СК України, повністю та автоматично не перетворюється у спільну сумісну власність.

bottom of page