top of page

Компенсація За Невикористану Відпустку. Консультація Військового Юриста

При звільненні з служби з військовослужбовцем повинні здійснити повний розрахунок по всім належним йому виплатам. Це стосується і грошової компенсації за невикористані дні додаткових відпусток учасникам АТО/ОСС.

Так, відповідно до статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» передбачає, що учасники бойових дій (військовослужбовці, які безпосередньо приймали участь у АТО/ОСС) мають право на одержання додаткової відпустки із збереженням заробітної плати строком 14 календарних днів на рік.

В силу положень п.19 ст.10-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» щодо заборони надавати додаткові відпустки військовослужбовцям під час дії особливого періоду учасники бойових дій фактично позбавлені права на додатковий відпочинок протягом року.

Однак це не обмежує та не припиняє право учасника бойових дій на отримання у рік звільнення виплати грошової компенсації за всі невикористані дні додаткової відпустки, право на яку набуто під час проходження військової служби в особливий період з моменту оголошення мобілізації.

Якщо під час звільнення з військової служби з Вами не провели повний розрахунок звертайтесь до Військовий адвокат – за посиланням!

Додатково повідомляємо про те, що у Подільському Юридичному Центрі працює професійний сімейний адвокат, послугами якого Ви маєте можливість скористуватися

44 перегляди
bottom of page