top of page

Дружині Загиблого Військового За Судовим Рішенням Виплатили 1500000 Гривень | ГО Держава і Право

За принципової позиції команди громадської організації «Держава і Право» було скасоване незаконне рішення Міністерства оборони України про відмову у виплаті дружині загиблого учасника бойових дій одноразової грошової допомоги та виплачена така допомога у найбільшому обсязі.



На днях Міністерство оборони виконало судове рішення, прийняте за позовом адвоката Михайла Козачука- здійснило виплату дружині загиблого військовослужбовця ЗСУ грошової допомоги у розмірі 750-кратного прожиткового мінімуму.

За обставинами справи військовослужбовець під час виконання бойових завдань у зоні АТО отримав тяжкі поранення та травми. Протягом тривалого часу проходив лікування, пережив не одну операцію. Проте стан його здоров'я був несумісним з подальшим проходженням служби і тому його звільнили з лав Збройних Сил України.

В подальшому самопочуття його погіршилось внаслідок чого він помер.

За заявою дружини АТОвця Міністерство оборони прийняло рішення про відмову у виплаті грошової допомоги. Підставою відмови було визначено, що на момент смерті він не був військовослужбовцем.

З метою оскарження відмови у виплаті, військовий адвокат звернувся з позовом до суду.

Апеляційний суд в повному обсязі задоволив вимоги дружини загиблого військослужбовця. При цьому, суд погодився з твердженнями команди громадської організації, що одноразова грошова допомога виплачується не лише у разі загибелі (смерті) військовослужбовця під час виконання ним обов'язків, але і у разі смерті внаслідок захворювання, пов'язаного з виконанням обов'язків військової служби. При цьому, не важливо коли наступила смерть: під час несення служби або після звільнення з лав Збройних Сил України.

В результаті Міністерство оборони здійснило виплату дружині учасника бойових дій у розмірі більше 1,5 млн гривень.

Телефонуйте чи пишіть нам на електронну пошту чи у ЧАТ – вікно «😊Напишіть нам»)!

Ми не тільки виграємо судові справи, а й добиваємось фактичних виплат.

Вас може зацікавити:

787 переглядів
bottom of page