top of page

Грошова компенсація за невикористану соціальну відпустку

9 квітня 2019 року Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду розгляне як зразкову справу за позовом до Військової частини А1815.


Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідач не провів із позивачем усіх розрахунків, зокрема щодо виплати грошової компенсації за невикористані календарні дні соціальної відпустки, передбаченої Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», в період з оголошення мобілізації.


Позивач просить визнати таку бездіяльність Військової частини протиправною та зобов'язати нарахувати й виплатити грошову компенсацію за невикористані календарні дні додаткової відпустки як учаснику бойових дій за період з 2015 року по 2018 рік, виходячи з грошового забезпечення станом на день звільнення з військової служби.


Доцільність розгляду цієї справи Верховним Судом як зразкової обґрунтовано необхідністю ухвалення зразкового рішення для формування єдиної судової практики вирішення цієї категорії спорів.


Верховний Суд вирішує зразкові справи за правилами спрощеного позовного провадження – без повідомлення сторін (ч. 5 ст. 290 КАС України).


Ухвала про відкриття провадження у зразковій справі від 18 березня 2019 року у справі № 620/4218/18 (адміністративне провадження № Пз/9901/4/19) – http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/80511844.


34 перегляди
bottom of page