top of page

Аліменти На Утримання Дитини Не Менше 2300 Гривень На Місяць | Cімейний Адвокат Вінниця, Київ

Захищено право дитини на отримання аліментів не менше розміру прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку. З 1 липня цього року такий розмір становить 1859 гривень для дитини віком до 6 років, 2318 гривень - для дітини віком від 6 до 18 років.



В Україні існує непоодинока негативна практика, коли після розлучення один з подружжя «забуває» про свій обов’язок щодо утримання спільної дитини. Фактично весь тягар матеріального забезпечення, догляду та виховання лягає на плечі матері/батька, з ким залишається жити дитина.

Так трапилось і в цьому випадку. Мати власними силами намагалась матеріально забезпечити спільну з колишнім чоловіком доньку.

Проте, коли дитина перейшла у випускний клас школи - це фізично стало неможливо. Підготовка до вступу до вищого навчального закладу, необхідність у додаткових позашкільних заняттях для підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання… І це неповний перелік витрат, які мати несе щомісячно.

Сімейний адвокат Подільського юридичного центру допоміг матері захистити право доньки на щомісячну виплату аліментів - звернутись до суду з позовом до колишнього чоловіка.

Міський суд задоволив позовні вимоги матері. Суд погодився з твердженнями сімейного адвоката, що неодноразовий виїзд батька за кордон підтверджує наявності у нього витрат, що перевищують його дохід. Це в свою чергу стало підставою для присудження аліментів на утримання неповнолітньої доньки у розмірі не менше рекомендованого розміру аліментів - прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку.

Батько/мати Вашої дитини не виконує обов’язок щодо її утримання. Не зволікайте та звертайтесь до нас. (Телефонуйте чи пишіть нам на електронну пошту чи у ЧАТ – вікно «😊Напишіть нам»).

164 перегляди
bottom of page