top of page

Відмову Міської Ради у Наданні Статусу "Члена Сім'ї Загиблого Ветерана Війни" Визнано


Задоволено позов юриста Подільського юридичного центру Катерини СІЛЬНИЦЬКОЇ до міської ради та органу соціального захисту населення про оскарження бездіяльності щодо ненадання дружині, загиблого учасника АТО статусу «член сім'ї загиблого ветерана війни» та не видачі їй відповідного посвідчення.

Рішенням суду було визнано протиправною відмову міської ради та органу соціального захисту населення у наданні дружині, загиблого учасника АТО статусу «член сім'ї загиблого ветерана війни» відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та видачі їй відповідного посвідчення.

Цим рішенням було зобов’язано орган соціального захисту населення видати дружині загиблого учасника АТО «Посвідчення члена сім'ї загиблого», передбачене п.4 Положення про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранів війни, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 травня 1994 р. № 302.

Вказане рішення було предметом розгляду суду апеляційної інстанції за участю військового адвоката Михайла КОЗАЧУКА.

02.04.2019 апеляційним адміністративним судом в задоволенні апеляційної скарги Вінницької міської ради відмовлено, рішення суду першої інстанції залишено без змін.

Слід звернути увагу, що відповідно до ст.6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» статус «член сім'ї загиблого ветерани війни» може бути надано сім'ям військовослужбовців, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів та загинули внаслідок поранення під час захисту Батьківщини або виконання інших обов'язків військової служби (службових обов'язків).

Якщо орган соціального захисту населення безпідставно відмовив Вам у видачі «сірого» посвідчення - звертайтесь і наші адвокати та юристи нададуть Вам кваліфіковану допомогу.

239 переглядів
bottom of page