top of page

Порядок в'їзду в Україну громадянами інших держав


Ваш іноземний друг забажав відкрити для себе Львів, чи Ви запросили на ділові переговори міжнародного партнера у Київ, чи можливо Ви давно мріяли показати Вашій тітці з Америки Вінницю? Що потрібно знати для в’їзду в Україну?

Дізнатись який режим в’їзду на територію України?

Вам необхідно дізнатись: чи потрібно Вашому іноземному гостю оформлювати візу для в’їзду в Україну. Насправді, велика кількість країн мають обмежений візовий режим в’їзду в Україну. Тобто для короткострокового перебування, до 90 днів протягом півроку, громадянам таких країн не потрібно оформлювати візу. Однак існують винятки. Наприклад для громадян Австралії, Індії, Китаю чи Еквадор. Вони в будь-яку разі повинні звертатись до консульських установ для оформлення візи. Цю інформацію Ви можете дізнатись безпосередньо у консульській установі України в державі, де проживає Ваш гість або в Міністерстві закордонних справ України.

Якщо не має потреби оформлювати візу, Вашому гостю при собі слід мати закордонний паспорт.

Якщо все ж таки потрібно оформлювати візу.

Для оформлення візи для короткострокового перебування в Україні Вашому гостю слід звернутись до консульської установи України в країні, де він проживає з таким пакетом документів:

1) паспортний документ, який повинен відповідати таким вимогам:

- бути дійсним не менш як три місяці після задекларованої дати виїзду з території України;

- містити не менше двох вільних сторінок;

- строком дії не більше 10 років.

2) заповнена та підписана візова анкета. Візові анкети від імені недієздатних осіб подають їх законні представники. Особи, відомості про яких внесені до паспортного документа іноземця та особи без громадянства і які прямують разом з ним, подають окремі візові анкети. Візові анкети неповнолітніх осіб подаються за підписом одного з батьків або законного представника;

3) одна кольорова фотокартка розміром 35 х 45 міліметрів;

4) дійсний поліс медичного страхування з покриттям витрат щонайменше на 30000 євро або в еквіваленті іншою валютою;

5) документи, що підтверджують наявність достатнього фінансового забезпечення на період запланованого перебування і для повернення до держави. Зверніть увагу, що в середньому на один день перебування на території України станом на 01 січня 2019 року Ваш гость повинен мати не менше 1 853 гривні;

6) документ, що підтверджує сплату консульського збору. Консульський збір за оформлення візи становить 65 доларів США.

Окрім того, для оформлення короткострокової візи для в’їзду в Україну для перебування в Україні не більше 90 днів, до пакету документів слід додати запрошення чи інші документи, що підтверджують мету перебування на території України.

Якщо Вам необхідна допомога в оформленні запрошення для в’їзду в Україну, чи у Вас виникли питання щодо перебування Ваших іноземних гостей в Україні звертайтесь до команди фахівців Подільського юридичного центру.

Ми будемо раді Вам допомогти!

97 переглядів
bottom of page