top of page

Дружині колишнього військовослужбовця повинні виплатити допомогу близько 1,3 млн. гривень

18.10.2018 задоволено позов адвокатів Подільського юридичного центру до Міністерства оборони України щодо визнання протиправним рішення та зобов'язано вчинити дії.

Визнано протиправним та скасовано рішення комісії Міністерства оборони України щодо відмови у виплаті одноразової грошової допомоги дружині військовослужбовця, який помер після звільнення з військової служби внаслідок захворювання, пов'язаного із захистом Батьківщини.

Цим же рішення зобов'язано Міністерство оборони України виплатити дружині військовослужбовця одноразову грошову допомогу, передбачену ст. 16 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" у розмірі 750-кратного розміру прожиткового мінімуму. Станом на жовтень 2018 року дана сума складає близько 1,3 млн. гривень.

У своєму рішенні суд зазначив, що не має значення, коли помер військовослужбовець, до чи після звільнення з військової служби. Значення має те, що людина померла внаслідок захворювання, пов'язаного із захистом Батьківщини.

На наш погляд право на отримання одноразової грошової допомоги, передбаченої ст.16 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" мають члени сім'ї військовослужбовця який помер, незалежно від періоду, який пройшов з моменту звільнення з військової служби до часу смерті, за умови отримання висновку військово-лікарської комісії про те, що смерть настала внаслідок захворювання, пов'язаного із захистом батьківщини.

Військові адвокати Подільського юридичного центру, які надають юридичні послуги військовослужбовцям та членам їх сімей по України мають можливість допомогти у правильному оформленні усіх документів та здійснити юридичний супровід процесу отримання допомоги.

Контактні телефони


bottom of page