top of page

Одноразова допомога членам сім'ї загиблого військовослужбовця


Родина загиблого військовослужбовця звернулась до адвокатів Подільського юридичного центру у зв'язку із затягуванням з боку посадових осіб військкомату та Департаменту фінансів Міністерства оборони У;країни з призначенням та виплатою одноразової грошової допомоги членам сім'ї загиблого військовослужбовця, передбачену ст.16 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей". У процесі оформлення документів на виплату департамент фінансів МО України відмовив у призначенні допомоги, посилаючись на те, що нібито смерть військовослужбовця настала внаслідок неправомірних дій з його боку. Адвокатами Подільського юридичного центру таке рішення про відмову у виплаті одноразової грошової допомоги у разі загибелі військовослужбовця було негайно оскаржене до адміністративного суду.

У суді було доведено, про те, що смерть військовослужбовця настала внаслідок вбивства. Відповідно відсутній причинний зв'язок між знаходженням військовослужбовця у стані алкогольного сп'яніння та настанням смерті. Відтак відмова Міністерства оборони України у призначенні і виплаті одноразової грошової допомоги членам сім'ї загиблого військовослужбовця була визнана судом неправомірною.

За результатами розгляду даної справи суд зобов'язав Міністерство оборони України виплатити членам сім'ї загиблого військовослужбовця, передбачену ст. 16 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" одноразову грошову допомогу у разі загибелі військовослужбовця у розмірі 750-кратного розміру прожиткового мінімуму доходів громадян у рівних частках дружині, матері, батьку та сину.

Рішення суду вступило в законну силу та обовязкове до виконання.

Військовий адвокат представляє інтереси військовослужбовців та членів їх сімей. Працює адвокат у м.Вінниця, м.Київ, м.Одеса, м.Миколаїв, м.Львів, м.Харків, м.Дніпро та інші регіони по усій Україні.

Замовити послуги адваката, консультація адвоката за телефоном

bottom of page