top of page

Призначення пенсій держслужбовцям

У Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» під № 5130, який надано для ознайомлення 20.09.2016 року.

Відповідно до зазначеного законопроекту обмеження максимального розміру пенсій або взагалі їх виплата окремим категоріям держслужбовців, які діяли до цього часу, пропонують продовжити протягом 2017 року.

Відповідно до пояснювальної записки, прийняття зазначеного законопроекту обумовлено необхідністю реалізації заходів щодо економного та раціонального використання державних коштів та приведення до фінансових можливостей дії положень окремих Законів України,

Згідно підрахунків Міністерства фінансів, завдяки проекту в 2017 році вдасться недоплатити пенсіонерам - держслужбовцям близько 3,7 млрд. гривень.

Серед іншого, проект передбачає продовжувати утримання пенсій держслужбовцям, суддям, прокурорам, які продовжують працювати на «пільгових» посадах. До зазначеного переліку пропонують додати ще і народних депутатів.

Крім зазначеного народні обранці планують зберегти верхню межу пенсійного забезпечення в розмірі 10740 грн. в місяць. Причому, не беручи до уваги рішення Конституційного суду України від 08.06.2016 №4-рп/2016, такі обмеження знову пропонують поширювати на суддів-пенсіонерів.

10 переглядів
bottom of page