top of page

Чи Порушив Вінницький Апеляційний Суд Права Людини Має Сказати Європейський Суд | Адвокати ЄСПЛ

Європейський суд з прав людини відкрив провадження у справі FEDOROV v. UKRAINE щодо можливого порушення Україною ст.6 та ст.1 протоколу першого Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.



Заява до ЄСПЛ подана адвокатом Подільського Юридичного Центру Михайлом Козачуком у зв'язку із відмовою Вінницьким апеляційним судом відкрити апеляційне провадження у цивільній справі 127/9843/17 внаслідок нібито порушення строку на апеляційне оскарження.



За обставинами справи позивач не був присутній при проголошенні рішення суду, а його представник залишив залу Вінницького міського суду після того, як суд видалився до нарадчої кімнати. Повний текст рішення був наданий із затримкою.

Відмовляючи у відкритті апеляційного провадження, Вінницький апеляційний суд зіслався на те, що відсутність сторони при проголошенні рішення та неотримання його повного тексту, зважаючи на присутність сторони під час дебатів, не є підставою для поновлення строку на апеляційне оскарження. Із вказаним рішенням погодився Верховний суд.

Адвокатом Михайлом Козачуком подано заяву до ЄСПЛ на порушення права на справедливий суд та, як наслідок, права власності. У жовтні 2019 року ЄСПЛ відкрив провадження у справі 46972/19.

Нагадаємо, що у 95% випадків подання звернень про порушення прав людини, Європейський суд з прав людини відмовляє у відкритті провадженні через неприйнятність звернень.


Чи Ваш випадок має перпективи у ЄСПЛ? Вам потрібна консультація у кримінальному провадженні? Ми ЧЕКАЄМО Ваш дзвінок! Просто натисни тут


Також Вам буде цікаво:

559 переглядів
bottom of page