top of page

Оскарження Відмови У Підтвердженні Пільгового Стажу | Подільський Юридичний Центр

Відмовили у підтвердженні стажу, необхідного для пільгового призначення пенсії?

Наша команда знає, як захистити Ваше право на пільгове пенсійне забезпечення!

Законодавством України передбачено право працівників на призначення пенсії на пільгових умовах. У зв’язку з цим, нерідко зустрічаються ситуації, коли територіальні підрозділи Пенсійного фонду України протиправно відмовляють особам у підтвердженні стажу, необхідного для пільгового призначення пенсії за відповідними списками (список №1 та список №2).



Здебільшого, такі підстави є суто формальними, наприклад:

- відсутність даних про заробітну плату;

- неможливість визначити відповідно яких списків підтверджено право на пільгове призначення пенсії;

- відсутність (або неналежне оформлення) наказів про атестацію на підприємствах;

- формальна невідповідність паспортних даних працівників відомостям, вказаних в первинних документах;

- неналежне оформлення документів, доданих до заяви на підтвердження пільгового стажу;

- помилки, допущені роботодавцем у первинних документах, при формуванні кадрових документів.

В результаті таких незаконних дій Управління пенсійного фонду, працівники які тривалий термін відпрацювали на посадах із підвищеним рівнем небезпеки та віддали частину свого здоров’я, маючи всі необхідні підстави для призначення пенсії на пільгових умовах, фактично позбавляються цього права, без наявності будь-якої вини.

Варто відзначити, що підтвердження або відмова в підтвердженні стажу, необхідного для пільгового призначення пенсії належить до повноважень Комісії з питань підтвердження стажу роботи на посадах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років при Головному управлінні Пенсійного фонду України у відповідній області. Проте, досить часто, люди, які отримали лист з рішенням про відмову в зарахуванні стажу не знають що робити та куди звертатися в даній ситуації.

Маємо для Вас вирішення даної проблеми!

Для початку Вам необхідно якнайшвидше звернутися до Подільського юридичного центру задля консультації та підготовки відповідних документів (заяв та запитів) які зможуть довести в суді протиправність дій Пенсійного фонду.

Чому якнайшвидше? – Це пов’язано з тим, що строки на оскарження дій або рішень органів державної влади обмежені, чим довше Ви зволікаєте, ти менша ймовірність виграшу в суді та задоволення Ваших вимог.

Чому потрібно звертатися до Подільського юридичного центру? – Це пов’язано з тим, що наша команда є однією із найкращих в даній сфері. Нами розроблено алгоритм дій та відповідні документи (запити та заяви), які допоможуть сформувати широку доказову базу задля ефективного поновлення Вашого порушеного права в суді.


Звертайтесь до нас або пишіть у ЧАТ!


Подільський юридичний центр. Тут вас розуміють!


109 переглядів
bottom of page