top of page

Одноразова Допомога При Травмуванні Поліцейського | Адвокат Поліцейському

Служба в поліції нерозривно пов’язана з емоційним та фізичним навантаженням для поліцейського. Крім того, умови проходження служби в поліції бажають бути ліпшими. Такі негативні фактори нерідко стають причинами отримання травм, поранень чи захворювань у поліцейських. На які компенсаційні виплати може розраховувати поліцейський у випадку негативним змін здоров’я під час проходження служби?



Травма поліцейського


У таких випадках Держава гарантувала соціальну виплату для поліцейського у виді одноразової грошової допомоги.

Вказана грошова допомога призначається і виплачується поліцейському у таких випадках:

І випадок

Визначення поліцейському інвалідності, що настала внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва) отриманого під час:

- виконання ним службових обов’язків, пов’язаних із виконанням повноважень та основних завдань міліції або поліції

- участі в антитерористичній операції (АТО), у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Розмір одноразової грошової допомоги у таких випадках залежить від встановленої групи інвалідності:

- I групи - 400 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, в якому прийнято рішення про виплату (у 2020 році розмір становить 840 800 гривень).

- II групи - 300 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, в якому прийнято рішення про виплату (у 2020 році - 630 600 гривень).

- III групи - 250 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, в якому прийнято рішення про виплату (у 2020 році - 525 500 гривень).

ІІ випадок

Визначення поліцейському інвалідності внаслідок захворювання, поранення (контузії, травми або каліцтва), пов’язаних з проходженням ним служби в органах внутрішніх справ або поліції.

Розмір одноразової грошової допомоги у таких випадках також залежить від встановленої групи інвалідності:

- I групи - 120 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, в якому прийнято рішення про виплату (у 2020 році - 252 240 гривень);

- II групи - 90 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, в якому прийнято рішення про виплату (у 2020 році -становить 189 180 гривень);

- III групи - 70 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, в якому прийнято рішення про виплату (у 2020 році -становить 147 140 гривень).

Варто наголосити, що як у першому, так і у другому випадку виплата проводиться протягом 6 місяцівпісля звільнення з поліції внаслідок причин встановлення інвалідності.

ІІІ випадок

Отримання поліцейським поранення (контузії, травми або каліцтва) наслідком якого є часткова втрата працездатності без визначення йому інвалідності під час:

- виконання ним службових обов’язків, пов’язаних із здійсненням повноважень та основних завдань міліції або поліції;

- участі в антитерористичній операції (АТО), у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Розмір такої виплати становить 70 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, в якому прийнято рішення про виплату (у 2020 році - 147 140 гривень).

ІV випадок

Отримання поліцейським поранення (контузії, травми або каліцтва), пов’язаного із проходженням служби в органах внутрішніх справ або поліції, наслідком якого є часткова втрата працездатності без визначення йому інвалідності.

Розмір виплати залежить від ступеня втрати працездатності у відповідних відсотках від 70 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, в якому прийнято рішення про виплату.

Крім того, такі виплати мають здійснювались і у випадках отримання захворювання, поранення (контузії, травми або каліцтва) перебуваючи на службі в органах міліції. Детальніше

Не знаєте де знайти Адвоката поліцейському?

Звертайтесь до нас за телефоном чи пишіть у ЧАТ.

Вас зацікавить:

1 593 перегляди
bottom of page