top of page

Захист Прав Дитини Через Визнання Батьківства | Family Lawyer | Podilsky Law Center

Команда Подільського юридичного центру захистила право дитини на піклування біологічним батьком.


Сімейні Адвокати в Україні

В житті може трапитись різне… Майже рік біологічний батько не знав, що в нього є син. Вже при першій зустрічі з дитиною він помітив схожі зовнішні ознаки: однаковий колір очей, колір волосся, схожі звички, уподобання в їжі, тощо. З того часу він почав піклуватись про свого сина.

Для офіційного підтвердження того, що він є дійсно батьком дитини, для набуття всіх прав і обов’язків батька, необхідно було визнання вказаного факту державою, яке засвідчується органом державної реєстрації актів цивільного стану.

Проте в свідоцтві про народження сина батьком вже був записаний колишній чоловік матері.

Керівник практики сімейного права Подільського юридичного центу Катерина Сільницька:

З метою захисту прав дитини на піклування біологічним батьком юристи Подільського юридичного центру звернулись до суду з позовом до колишнього чоловіка матері в порядку ст. 129 СК України.

26.03.2020 Вінницький міський суд в повному обсязі задоволив позовні вимоги біологічного батька та визнав за ним батьківство. Суд погодився з твердженями команди Подільського юридичного центру, що факт народження дитини породжує виникнення біологічного та морального зв`язку між нею та її батьком, і що саме виховання дитини біологічним батьком буде сприяти її гармонійному розвитку; забезпечить умови для зростання в сімейному оточенні; в атмосфері щастя, любові і розуміння; в піклуванні та під відповідальністю обох батьків; моральної і матеріальної забезпеченості, як це передбачено положеннями Конвенції ООН про права дитини, Конституції України, СК України та Закону України “Про охорону дитинства”.

Крім того, суд своїм рішенням вніс зміни до актового запису про народження дитини шляхом заміни відомостей про батька та зміни по батькові.

З текстом рішення суду можна ознайомитись за посиланням.

Вам потрібен Сімейний Адвокат? Зв’яжіться з нами і Сімейний Адвокат Подільського юридичного центрунеодмінно Вам допоможе.


Читайте також:

107 переглядів
bottom of page