top of page

Законопроєкт Щодо Військових Пенсій пройшов перше читання | Адвокат По Військовим Пенсіям

Депутати Верховної Ради України затвердили законопроєкт № 2141 про внесення змін до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». Мова йде провідновлення дії попередніх редакцій норм зазначеного Закону. Наразі лише в першому читанні.

Цю інформацію нам повідомило Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.



Зокрема пропонується відновити редакції частини другої статті 13 та частини четвертої статті 63 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» як було упопередній редакції. Мова йде про закон від 13 листопада 2016 року.

Крім повернення до попередньої редакції, законопроект передбачає доповнення вищезазначеного закону нововведеннями - статтями під номерами 63-1 та 63-2. Таким чином законодавець хоче визначити, у відповідності до положень статті 92 Конституції України, порядок перерахунку пенсій особам, звільненим з військової служби та інших осіб, а також грошове забезпечення, яке має враховуватися при перерахунку пенсій.

Ініціатори закону пропонують встановити максимальний розмір пенсії за вислугу років не більше 90 процентів відповідних сум грошового забезпечення. Нагадаємо, це на 20% більше ніж діє обмеження на даний час - 70 відсотків,; усі призначені за Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» пенсії підлягають перерахунку у зв’язку з підвищенням розміру грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, або у зв’язку із введенням для зазначених категорій осіб нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій у розмірах, встановлених законодавством.


Якщо Ви потребуєте консультації адвоката по військовим пенсіям, просто зараз звертайтеся за телефоном гарячої лінії нашого Юридичного центру або просто пишіть в ЧАТ (вікно внизу екрана)


Також Вам буде цікаво:





1 688 переглядів
bottom of page