top of page

Доплата за нічні чергування | Адвокат для поліцейського

Позов адвокатів Подільського юридичного центру щодо нарахування та виплати колишньому майору поліції доплат за службу в нічний час задоволено в повному обсязі.



За обставинами справи поліцейський проходив службу в поліції в підрозділах ГУ НП. В період перебування на службі він неодноразово заступав у нічні чергування. Відповідно до чинного законодавства, за кожний вихід на службу в нічний час з 22.00 до 06.00 години, ГУ НП мало б здійснювати доплату до грошового забезпечення в розмірі 35 відсотків посадового окладу з розрахунку за кожну годину такої служби.

Проте цього зроблено не було.

Свою бездіяльність ГУ НП мотивувало тим, що керівниками структурних підрозділів, де проходив службу майор поліції не надавалась інформація до ГУНП у виді довідки встановлено зразка про його залучення до служби у нічний час.

Такі твердження ГУ НП були спростовані в суді командою Подільського юридичного центру. Адже невиконання підконтрольними ГУ НП підрозділами належним чином своїх повноважень та вчасне ненадання відповідної документації, не позбавляє ГУ НП обов`язку здійснювати виплату належних поліцейському сум грошового забезпечення.

В результаті, Суд визнав вказану бездіяльність ГУ НП протиправною та зобов’язав здійснити нарахування та виплату такої доплати за весь час перебування на службі в поліції.

Оскільки доплата за службу в нічний час є щомісячним додатковим видом грошового забезпечення поліцейського, то прострочення такої виплати є підставою для притягнення ГУ НП до відповідальності у виді стягнення середнього заробітку за весь час затримки розрахунку.

Не знаєте де знайти професійного адвоката для поліцейського?

Телефонуйте, пишіть чи звертайтесь до нас в ЧАТ (вікно «😊Напишіть нам»)!

Цікаво для поліцейського (міліціонера):

Виплата одноразової грошової допомоги внаслідок травми, отриманої при виконанні службових обов'язків

… мають місце ряд випадків, коли травми отримано особою при виконанні службових обов'язків в органах міліції, а групу інвалідності в результаті вказаної травми (контузії, поранення тощо) встановлено вже під час роботи вказаної особи в органах поліції, або й взагалі вже після звільнення зі служби …далі.

491 перегляд
bottom of page