top of page

Аліменти Сплачуються Якщо Дитина Продовжує Навчання | Сімейний Адвокат | Вінниця, Київ

Батьки зобов’язані утримувати своїх дітей до їх повноліття, а також на час продовження навчання  або до досягнення дитиною 23 річного віку. Таке утримання пов’язане із необхідністю коштів на проїзд до місця навчання, проживання, придбання одягу, продуктів харчування, підручників, тощо.

Обов’язок утримувати дітей до їх повноліття, а також у випадку продовження ними навчання - покладається на обох батьків, а не лише на одного із них.

Які підстави для стягнення

аліментів?

- продовження навчання;

- потреба у матеріальній допомозі;

- змога батьків у наданні такої допомоги;

Хто має право на звернення до суду? –той з батьків, з ким проживає дочка, син, а також самі дочка, син, які продовжують навчання.

Який розмір аліментів? – на повнолітніх дочку, сина визначається у твердій грошовій сумі і (або) у частці від заробітку (доходу) платника аліментів з урахуванням стану здоров’я та матеріального становища дитини та платника аліментів, наявність у платника аліментів інших дітей, непрацездатних членів сімей, наявність на праві власності володіння та/або користування у платника аліментів майна та майнових прав, у тому числі рухомого чи нерухомого майна, грошових коштів та інші обставини, що мають істотне значення.

Також слід наголосити, що стягнення аліментів не припиняється у зв’язку з канікулами, оскільки час канікул входить у період навчання.

Тобто законодавством передбачений обов’язок батьків утримувати повнолітніх дітей, які продовжують навчатися, тобто на весь період навчання, який охоплює час від вступу до закінчення навчання, чи відрахування з навчання.

Важливо!Доказування в суді не може ґрунтуватись на припущеннях, а тому всі обставини, які Ви описуєте в позовній заяві мають бути підтверджені відповідними доказами.

Це можуть бути довідки, листи, свідоцтва, виписки, медичні картки, чеки квитанції, тощо.

За детальною консультацією щодо розміру аліментів, складання позовної заяви та збору необхідних документів, Ви можете звернутись до Подільського юридичного центр за посиланням.

70 переглядів
bottom of page