top of page

17000 гривень Присудив Суд Військовому за Неотримане Речове Майно | Військові адвокати України

Окружний адміністративний суд задоволив в повному обсязі позовну заяву військових адвокатів Подільського юридичного центру та зобов’язав військову частину Національної гвардії України нарахувати та виплатити в грошову компенсацію вартості колишньому військовослужбовцю за неотримане речове майно в сумі більше 17000 грн.



За обставинами справи, у 2016 році між Національною гвардією України та Особою_1 був укладений контракт про проходження військової служби. Уклавши контракт, військовослужбовець розраховував, що Держава, через військову частину, забезпечить нормальні умови проходження служби, буде здійснювати належне матеріальне та речове забезпечення під час проходження служби.

Проте, всупереч положень ст. 9-1 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” Держава не виконала частину взятого на себе зобов’язання - не забезпечила потреб військовослужбовця в обмундируванні та інших речах. В період проходження служби військовослужбовець був вимушений доношувати непридатний для використання формений одяг.

При звільненні військова частина також відмовилась нараховувати та виплачувати військовослужбовцеві грошову компенсацію за належне до видачі речове майно.

Суд погодився з твердженнями військових адвокатів Подільського юридичного центру та визнав, що невиплата грошової компенсації за неотримане речове майно відбулась з вини військової частини через невиконання обов`язків щодо здійснення належного речового забезпечення та проведення повного розрахунку з військовослужбовцями при звільненні.

В результаті, Суд зобов’язав частину нарахувати та виплатити військовослужбовцю грошову компенсацію вартості за неотримане речове майно в сумі 17087,96 грн.

Наступний крок – притягнення військової частини до відповідальності за несвоєчасний розрахунок при звільненні та стягнення компенсації за весь період прострочення.

Бажаєте отримати консультацію щодо виплат при звільненні зі служби?


Телефонуйте, пишіть чи звертайтесь до нас в ЧАТ (вікно «Напишіть нам»)!


Зверніть увагу:



1 425 переглядів
bottom of page