top of page

Стягнення Компенсації За Речове Майно | Адвокат Військовослужбовців | Подільський Юридичний Центр

Команда Подільського юридичного центру захистила право військовослужбовця, звільненого у 2013 році, на отримання грошової компенсації за речове майно.



Під час звільнення зі служби військові частини дуже часто нехтують своїм обов’язком щодо повного розрахунку, зокрема виплати грошової компенсації за неотримане речове майно, чим обмежують права та законні інтереси військовослужбовців.

Таку бездіяльність військові частини зазвичай мотивують відсутністю бюджетних коштів або правовою невизначеністю питання розрахунку через сплив великого проміжку часу після звільнення.

Доводи однієї з таких військових частин були спростовані у суді командою Подільського юридичного центру.

У 2013 році під час звільнення з військової служби з клієнтом Подільського юридичного центру не був проведений повний розрахунок при звільненні – військова частина не виплатила грошову компенсацію за неотримане речове майно.

За непохитної позиції команди Подільського юридичного центру, суд визнав вказану бездіяльність протиправною та зобов’язав військову частину виплатити грошову компенсацію за речове майно.

Суд повністю погодився із твердженням команди Подільського юридичного центру, що право військовослужбовця на отримання грошової компенсації замість належного до видачі речового майна, передбаченого ст. 9-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» не може бути обмежено відсутністю правового регулювання здійснення такої виплати чи спливом строку позовної давності.

Найголовніше, що військовослужбовець на момент виключення зі списків особового складу частини відповідав умовам, необхідним для виплати йому грошової компенсації за невикористане речове майно і чинне (на момент звільнення зі служби) законодавство передбачало можливість здійснення виплати цієї компенсації.

З текстом рішення суду можна ознайомитись за посиланням.

Не виплатили компенсацію за речове майно – звертайтесь до Військового адвоката!

Читайте також:

1 272 перегляди
bottom of page