top of page

Простой Під Час Карантину Повинен Оплачуватися | Адвокат по Трудовим Спорам

Як відомо, час простою не з вини працівника оплачується з розрахунку не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу). Однак при цьому слід врахувати, що законодавець доповнив положення Кодексу законів про працю України вказавши, що аналогічним чином повинен оплочуватися час простою виробництва, іншої діяльності підприємства на період оголошення карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України.



Про початок простою, крім простою структурного підрозділу чи всього підприємства, працівник повинен попередити власника або уповноважений ним орган чи бригадира, майстра або посадових осіб.

За час простою, коли виникла виробнича ситуація, небезпечна для життя чи здоров’я працівника або для людей, які його оточують, і навколишнього природного середовища не з його вини, за ним зберігається середній заробіток.

Додатково вважаємо за доцільне звернути Вашу увагу на те, що строки звернення до суду за захистом своїх прав у трудових спорах (один місяць) під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), продовжуються на строк дії такого карантину.

В будь-якому випадку, радимо не гаяти часу. Звертайтеся до нас прямо зараз, адже ми працюємо Онлайн 24/7, тим більше під час карантину.

Звернутися можете зателефонувавши, написати нам своє питання або пишіть просто зараз в ОНЛАЙН-ЧАТ (віконце "напишіть нам" в правому нижньому кутку екрана)


Також читайте:

54 перегляди
bottom of page