top of page

Компенсація За Невикористану Відпустку УБД | Юридична Консультація Військового Адвоката

Позовні вимоги команди Подільського юридичного центру задоволені в повному обсязі.

Так, клієнт Подільського юридичного центру, колишній військовослужбовець Національної гвардії України, протягом 2017-2019 років не одноразово приймав безпосередню участь у проведенні Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил. У зв’язку з цим, він отримав статус «учасника бойових дій» та відповідно п.12 ч.1 ст.12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» набув право на додаткову відпустку - 14 календарних днів на рік.


У серпні 2019 року він звільнився з військової служби. Однак під час звільнення військова частина з ним не здійснила повний розрахунок, зокрема не виплатила грошову компенсацію за невикористані календарні дні додаткової відпустки як учаснику бойових дій.

Вінницький окружний адміністративний суд визнав вказану бездіяльність протиправною. Суд зобов’язав військову частину виплати учаснику бойових дій грошову компенсацію за невикористані календарні дні додаткової відпустки, передбаченої п.12 ч.1 ст.12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». При цьому судом було наголошено, що виникнення спірних правовідносин в особливий період у який припиняється надання військовослужбовцям інших видів відпусток, відповідно до п. 19 статті 10-1 Закону України «Про соціальний і правовий статус військовослужбовців та членів їх сімей», не припиняє право учасника бойових дій на отримання при звільненні виплати грошової компенсації за всі невикористані дні додаткової відпустки.

Крім того, суд погодився з доводами та аргументами адвокатів Подільського юридичного центру та зобов’язав військову частину здійснити виплату середнього заробітку за весь час затримки проведення повного розрахунку при звільненні.

Потребуєте допомоги Професійний військовий Адвокат – очікує Ваш дзвінок!

Також читайте:

4 657 переглядів
bottom of page