top of page

Ефективне управління земельними ресурсами як передумова розвитку України

23 квітня 2019 року у Львові за участі юриста Подільського юридичного центру Катерини Сільницької пройшла міжнародна практична конференція «Ефективне управління земельними ресурсами як передумова розвитку України». Захід пройшов під егідою програми Світового банку та ЄС «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами».


В рамках конференції було обговорено ряд ключових питань щодо управління земельними ресурсами в Україні, зокрема щодо нормативно-правового регулювання земельних відносин.

Серед іншого, учасниками були обговорені ряд прогресивних новел у законодавстві, які планують розглянути у парламенті вже найближчим часом, а саме:

довгоочікуваний законопроект «Про обіг земель сільськогосподарського призначення», ініціатором якого виступив Світовий Банк. Даний проект передбачає, що учасниками земельного ринку можуть бути фізичні та юридичні особи, окрім іноземців, органи місцевого самоврядування та держава. Також даний проект передбачає фіксовану мінімальна ціну на правочини із землею;

внесення змін до положень Земельного кодексу України щодо регулювання проведення електронних земельних торгів;

законопроект щодо врегулювання питання передачі на праві власності земель наданих фермерським господарствам, який вже декілька місяців знаходиться на опрацюванні в профільному комітеті;

закріплення на законодавчому рівні створення єдиного реєстру, який об’єднав весь спектр інформації про землю із кадастрів, реєстрів речових прав та обтяжень тощо.

54 перегляди
bottom of page