top of page

ЗАХИСТ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ при купівлі автомобіля

Купівля автомобіля - завжди відповідальний та важливий процес, який супроводжується багатьма юридичними ризиками. 

Закон України "Про захист прав споживачів" гарантує захист прав покупця у разі будь-яких проблем із автомобілем чи оплатою за нього, якщо у цьому присутня вина продавця. 

Пам'ятайте! Нечіткі або двозначні положення завжди тлумачаться на користь споживача! Тож якщо ви стикнулися з порушеннями ваших прав як споживачів, закон та правосуддя на вашому боці!

Адвокат по захисту прав споживачів в Києві

На жаль, нерідко трапляються ситуації, коли при укладенні договору купівлі-продажу автомобілів споживачів вводять в оману (щодо реальної вартості автомобіля, деяких інших істотних умов договору тощо).

Іноді у договорах купівлі-продажу, зокрема і автомобілів, трапляються несправедливі умови, які, за законом, можуть і мають бути підставою для визнання недійсності договору або його розірвання. Це можуть бути надмірно обтяжливі обов'язки, передбачені для споживача, чи встановлення жорстких умов, з якими покупця так реально і не ознайомили перед укладенням договору.

Щодо недоліків у самому автомобілі, правила поширюються як і на будь-які інші товари. Якщо  споживач виявить певні несправності, що виникли до передачі автомобіля та укладення договору купівлі-продажу, він має право на пропорційне зменшення ціни, безоплатне усунення недоліків в розмуний строк, або ж відшкодування витрат на усунення таких недоліків.

У разі будь-яких запитань чи консультацій з приводу вашої юридичної проблеми, звертайтеся до спеціалістів Подільського юридичного центру за телефоном чи через ЧАТ (внизу сторінки).

bottom of page